Följ Svensk Kärnbränslehantering AB

Christopher Eckerberg ny vd för SKB

Pressmeddelande   •   Jun 18, 2012 12:48 CEST

Christopher Eckerberg är utsedd till ny vd för Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB. Han kommer att fortsätta SKB:s framgångsrika arbete med säker hantering av använt kärnbränsle och kärnavfall.

Styrelsen för SKB har idag tagit beslut om att tillsätta Christopher Eckerberg som ny vd för SKB. Han efterträder Claes Thegerström från och med den 1 september 2012. Christopher Eckerberg har 15 års erfarenhet av arbete i ledande position i olika delar av energibranschen, både i Sverige och internationellt.

– Vi står inför en viktig period i SKB:s utveckling där företaget går in i en utmanande transformationsperiod. Under Claes Thegerströms ledarskap har SKB tagit stora steg fram mot att förverkliga ett svenskt slutförvar för använt kärnbränsle och skapat en organisation väl rustad för detta, säger Peter Gango, chef för affärsenhet Nuclear Power, Vattenfall, och styrelseordförande i SKB.

– Christopher kommer nu fortsätta arbetet och utveckla verksamheten under kommande år. Han har goda förutsättningar att driva SKB genom denna transformation med sin erfarenhet av såväl samhällskontakter som stora projekt och sin förmåga att uppnå verksamhetsmål, fortsätter Peter Gango.

Christopher Eckerberg har närmast haft flera ledande positioner inom Vattenfall och har idag rollen som chef för affärsenhet Engineering, Vattenfall. Han sitter i styrelsen för SKB International AB sedan 2010. Claes Thegerström kommer efter vd-skiftet att fortsätta stödja företaget bland annat i den pågående tillståndsprövningen för slutförvaring för använt kärnbränsle och i internationella uppdrag.

– SKB har påbörjat en förändringsprocess med stora kapitalintensiva projekt framför sig. Jag ser fram emot att driva detta arbete vidare tillsammans med SKB:s mycket kompetenta medarbetare, säger Christopher Eckerberg.

För mer information samt presskontakt:
Jimmy Larsson-Hagberg, presschef SKB, 08-459 84 83, 070-269 91 15

Kärnkraftföretagen i Sverige gick på 70-talet samman och bildade Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB. Vårt uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Omhändertagandet ska uppfylla kraven på högsta säkerhet för människor och miljö. Uppdraget är så omfattande att vi ser det som ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.