Följ Svensk Kärnbränslehantering AB

Fortsatt förtroende för SKB

Pressmeddelande   •   Maj 16, 2016 13:56 CEST

Förtroendet för Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, är fortsatt stort hos invånarna i Oskarshamns kommun. Det visar den årliga opinionsundersökningen som Novus Opinion genomfört. Även i år uppgav 86 procent av de tillfrågade att de har ganska stort eller mycket stort förtroende för SKB som företag.

- Oskarshamnarnas förtroende är en grundförutsättning för vår nuvarande och framtida verksamhet. Vi har idag 250 anställda, flera forskningslaboratorier och mellanlagret Clab i kommunen. Vi planerar också att utöka verksamheten om vi får tillstånd i framtiden, säger SKB:s vd Christopher Eckerberg.

- För oss är det viktigt att fortsätta dialogen med Oskarhamnarna och även vara en attraktiv arbetsgivare man känner stort förtroende för.

Drygt tre av fyra tillfrågade svarar också att slutförvaring av det använda kärnbränslet ska lösas av oss som lever nu och inte lämnas till kommande generationer.

Fakta om undersökningen:
Årets undersökning har genomförts av Novus Opinion under perioden 5-24 april 2016 och omfattar 800 genomförda telefonintervjuer med invånare i Oskarshamns kommun.

För mer information:
Erica A Wallin, Presskontakt SKB, 08-459 84 83

Kärnkraftföretagen i Sverige gick på 70-talet samman och bildade Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB. Vårt uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Omhändertagandet ska uppfylla kraven på högsta säkerhet för människor och miljö. Uppdraget är så omfattande att vi ser det som ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.