Följ Svensk Kärnbränslehantering AB

Inbjudan till frukostseminarium: Kopparkorrosion - en uppdatering

Pressmeddelande   •   Jun 10, 2010 11:51 CEST

Det senaste året har uppmärksamheten kring SKB:s kopparkapsel varit stor. Men hur ser det vetenskapliga kunskapsläget egentligen ut kring koppar som material? Vilken forskning bedriver SKB på området? Och finns det något vetenskapligt stöd för påståendet att SKB:s kopparkapsel kan korrodera i den syrefria miljö som kommer att råda i Kärnbränsleförvaret

Det aktuella kunskapsläget kring frågan om kopparkorrosion kommer att redovisas vid ett frukostseminarium tisdagen den 15 juni.

Medverkar gör bland andra SKB:s forskningschef Peter Wikberg, Saida Laârouchi Engström, chef för avdelningen Miljö och Samhälle på SKB samt ett antal forskare och experter på området.

Tid: Tisdagen den 15 juni kl 08.00 till ca 09.30 (frukost finns från kl 07.45).

Plats: SKB:s huvudkontor, Blekholmstorget 30, Stockholm

Föranmälan sker via e-post press@skb.se alternativt telefon 08-459 85 27.

För mer information:
Jimmy Larsson-Hagberg, presschef SKB, 08-459 84 83, 070-269 91 15

Kärnkraftföretagen i Sverige gick på 70-talet samman och bildade Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB. Vårt uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Omhändertagandet ska uppfylla kraven på högsta säkerhet för människor och miljö. Uppdraget är så omfattande att vi ser det som ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt.