Följ Svensk Kärnbränslehantering AB

Pressinbjudan - Mötesplats SKB

Pressmeddelande   •   Apr 06, 2016 10:27 CEST

Kärnavfallet – här står vi i dag

Den 13 april inbjuds berörda myndigheter, beslutfattare och organisationer till konferens för att utbyta lärdomar och få ta del av arbetet i det svenska kärnavfallsprogrammet. I Finland är regeringsbeslut fattat om att få bygga ett slutförvar för det använda kärnbränslet med svensk metod. I Sverige pågår tillståndsprövningen förKärnbränsleförvaret och SKB:s lösning prövas av myndigheterna.

Andra frågor som kommer belysas under dagen är Vad innebär stängningsbesluten av kärnkraftsreaktorer för SKB, löser fjärde generationens reaktorer avfallsfrågan och hur ser våra politiker på avfallsfrågan?

Tid: 13 april 2016 klockan 13.00 – 17.00

Plats: Norra Latin, Stockholm

Anmälan: Media är välkommen att bevaka konferensen, dock krävs föranmälan. Anmälan görs till erica.a.wallin@skb.se eller på telefon 08-459 84 83.

Presskontakt på plats under eftermiddagen är Jenny Rees, 070-693 85 20.

Välkommen!

Kärnkraftföretagen i Sverige gick på 70-talet samman och bildade Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB. Vårt uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Omhändertagandet ska uppfylla kraven på högsta säkerhet för människor och miljö. Uppdraget är så omfattande att vi ser det som ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.