Följ Svensk Kärnbränslehantering AB

Pressinbjudan: Sigyn lämnar Visby för sista gången

Pressmeddelande   •   Jul 03, 2013 16:54 CEST

SKB:s transportfartyg m/s Sigyn gjorde under våren sin sista transport med radioaktiv last. Denna vecka gör Sigyn även sin sista insats under Almedalsveckan. I samband med att fartyget på torsdagen avseglar från Visby hamn, anordnar SKB en avskedsceremoni.

Tid: Torsdagen den 4:e juli kl 17.00 (Sigyn beräknas avsegla cirka kl 17.30)
Plats: Visby hamn, vid m/s Sigyn

Bakgrund:
SKB:s trotjänare m/s Sigyn, som varit hjärtat i SKB:s transportsystem sedan 1985, har under våren genomfört sin sista transport med radioaktiv last. Sigyn har också under många år varit en tongivande mötesplats under Almedalsveckan med utställningar för allmänheten och som mötesplats för välbesökta seminarier och debatter. Nu kommer hon att gå i välförtjänt pension och under hösten ersättas av vårt nybyggda fartyg m/s Sigrid. För att uppmärksamma att det är sista gången vi ser Sigyn i Almedalen anordnas en ceremoni i Visby hamn torsdagen den 4:e juli kl 17.00. Sigyn beräknas avsegla från Visby vid 17.30. 

Media är välkomna att närvara vid ceremonin. Anmäl deltagande till SKB:s presstjänst på jimmy.larsson-hagberg@skb.se eller 070-269 91 15.

 

För mer information:
Jimmy Larsson-Hagberg, presschef SKB 08-459 84 83,
070-269 91 15, jimmy.larsson-hagberg@skb.se


Kärnkraftföretagen i Sverige gick på 70-talet samman och bildade Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB. Vårt uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Omhändertagandet ska uppfylla kraven på högsta säkerhet för människor och miljö. Uppdraget är så omfattande att vi ser det som ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.