Följ Svensk Kärnbränslehantering AB

SKB kommenterar felaktig medierapportering

Pressmeddelande   •   Jun 05, 2015 07:45 CEST

Idag rapporterar flera medier att SKB skulle ha bjudit tjänstemän från Östhammars kommun på resa till Cannes. Det stämmer inte.

SKB har inte tagit initiativ till någon sådan resa, inte varit med på plats, inte betalat några fakturor därifrån eller på annat sätt medverkat till att en sådan resa har blivit av. Vi har heller inte blivit informerade i efterhand om att resan ägt rum.

Inom ramen för Mervärdesavtalet får Oskarshamns och Östhammars kommuner en årlig ersättning som ska användas till att upprätthålla en kompetent organisation som kan arbeta med utvecklings-och tillväxtfrågorna. Kommunerna bedömer själva vilka insatser som ska göras inom ramen för uppdraget och informerar inte SKB i förhand om vad man avser använda pengarna till.

Kärnkraftföretagen i Sverige gick på 70-talet samman och bildade Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB. Vårt uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Omhändertagandet ska uppfylla kraven på högsta säkerhet för människor och miljö. Uppdraget är så omfattande att vi ser det som ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.