Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

SKB kommenterar felaktig medierapportering

Idag rapporterar flera medier att SKB skulle ha bjudit tjänstemän från Östhammars kommun på resa till Cannes. Det stämmer inte.

SKB har inte tagit initiativ till någon sådan resa, inte varit med på plats, inte betalat några fakturor därifrån eller på annat sätt medverkat till att en sådan resa har blivit av. Vi har heller inte blivit informerade i efterhand om att resan ägt rum.

Inom ramen för Mervärdesavtalet får Oskarshamns och Östhammars kommuner en årlig ersättning som ska användas till att upprätthålla en kompetent organisation som kan arbeta med utvecklings-och tillväxtfrågorna. Kommunerna bedömer själva vilka insatser som ska göras inom ramen för uppdraget och informerar inte SKB i förhand om vad man avser använda pengarna till.

Ämnen

Taggar

Regioner


Kärnkraftföretagen i Sverige gick på 70-talet samman och bildade Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB. Vårt uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Omhändertagandet ska uppfylla kraven på högsta säkerhet för människor och miljö. Uppdraget är så omfattande att vi ser det som ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt.

Presskontakt

Simon Hoff

Simon Hoff

Presskontakt Presschef 0736-33 85 01
Erica A Wallin

Erica A Wallin

Presskontakt Presskontakt Östhammar/Forsmark 08-459 84 83
Jenny Rees

Jenny Rees

Presskontakt Presskontakt Oskarshamn 0706-938520

Relaterade nyheter